
Yaz mevsimi ruhumuzu büyülemeye başladı. Sadece düşüncesi bile içimizi ısıtır, ruhumuza tatilin hafifliğini, özgürlüğünü fısıldar. Yaz; masmavi denizlerin, kıyıya nazikçe vurup huzur veren dalgaların, insanı uzaklara sürükleyen serin esintilerin mevsimidir. Bu yaz için 6 kitap önerisi ile hem ruhunuzu hem de kalbinizi besleyecek anlar sizi bekliyor.
Bu özel mevsimde kitap okumak ise bambaşka bir keyiftir. Hele ki sayfalarından aşkın sıcaklığı taşıyorsa… Kalbinizin ritmi kitapların sayfalarında buluşan duygularla uyum sağlar, ruhunuz özgürleşir.
Bu yaz, nerede olursanız olun; evde, işte ya da tatilde, o büyülü anları yanınızdan ayırmayın. Kitap okumaktan vazgeçmeyin, kendinize ve ruhunuza bir yolculuk armağan edin.
Ve işte, bu yazın büyüsüne aşk dolu 6 özel kitap önerisiyle eşlik edelim…
Yaz İçin 6 Kitap Önerisi
Yalnız Seni Arıyorum * Orhan Veli
Yalnız Seni Arıyorum, Orhan Veli ve Nahit Hanım arasında yaşanan aşkın belgelerine dayanıyor. Garip akımının temsilcisi ve geleneklere başkaldıran bir şairin sefaletle boğuşurken yaşadığı, yaşatmaya çalıştığı gizli bir aşkın birinci ağızdan hikayesi. Nahit Hanım’ın kaprisleri ise göz ardı edilmeyecek türden:))
Milena’ya Mektuplar * Franz Kafka
Milena’ya Mektuplar, bir aşkın mektuplara yansımasını aktarıyor okuyucusuna. Kafka, Prag’da bir dost meclisinde tanıştığı gazeteci Milena Jesenská’dan, öykülerini Çek diline çevirmesini ister. Kafka ile Milena’nın sonu gelmeyecek umutsuz aşkı da böyle başlar. Milena evli, Kafka ise nişanlıdır. Aşklarının sonunu bu bağlar mı yoksa Kafka’nın giderek kötüleşen hastalığı mı getirir? Okuyup öğrenmeli.
Kafka’nın Mektuplarda Yaşanan Aşkları için tıklayın!
Romantika * Turgut Özakman
İnandıkları uğruna öğretim üyeliğinden vazgeçen, hayatı başka ucundan yakalamaya çalışan, öğrencisi ile gizli aşk yaşayan bir adamın hikayesini anlatıyor Romantika. Bu hikaye, ilk bakışta genel ahlaki değerleri ve gelenekleri alt üst edecek bir konuyu anlatıyor; evli iki insanın yasak aşkı. 1960 -1987 dönemine özgü çalkantılar, dibe vuruşlar, arayışlar, kuşaklar arası çatışmalar ve farklı bakış açıları arasında yaşanan hayatlar.
İçimizdeki Şeytan * Sabahattin Ali
Sabahattin Ali’nin 1940’ta yayınlanan, o dönemin aydınlarını eleştirdiği ve muhteşem insan portreleri ile bezediği, tesadüflerle başlayan bir aşk hikayesi ile renklendirdiği zamana sığmayan eseri, İçimizdeki Şeytan.
Sabahattin Ali eserleri için tıklayın!
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu * Stefan Zweig
Platonik bir aşk mı yoksa saplantı derecesinde bir takıntı mı? Bunun kararını vermek okuyucuya düşüyor. Bir kadının kendisinden haberi bile olmayan bir adama karşı duyduğu aşkın, karşılıksız aşkın belki de en iyi anlatımı bir erkeğin kaleminden hayat buluyor. Bir erkek, kadın ruhunun tüm kıvrımlarına nasıl bu kadar hakim olabilir?
Kolera Günlerinde Aşk * Gabriel Garcia Marquez
Aşk için bir ömür feda edilir mi? Florentino Ariza, ilk görüşte aşık olduğu Fermina Daza’yı 51 yıl, 9 ay, 4 gün bekler ve sonunda kavuşur büyük aşkına. Geçen yıllar içinde yaşadıkları bu aşka ihanet sayılabilir mi yoksa sadece hayatın devam ettiğine dair işaretler midir? Marquez’in eşsiz anlatımıyla yaşanası bir aşk hikayesi, mutlaka okunmalı.
Gabriel GarciaMarquez eserleri için tıklayın!
Bonus!
Doktor Jivago * Boris Pasternak
Boris Pasternak, ülkemizde romancı olarak bilinse de aslında Rus edebiyatının büyük şairlerinden biri, Rusya’nın yakın tarihiyle ilgili gerçekleri aktarmaya cesaret eden Sovyet rejiminin ilk yazarı. İlk ve tek romanı olan Doktor Jivago, Rus tarihi, devrimi ve bununla birleşen bir aşk hikayesinin etrafında bir insanın arayışını aktarıyor okuyucusuna. Bu roman 1965’te İngiliz yönetmen David Lean tarafından sinemaya uyarlanmış ve baş rolünde dünyaca ünlü aktör Ömer Şerif yer almış.
İlkbaharda Okunası 4 Kitap yazımıza da göz atın!
Hayat Sorgusu sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Yorum Yapın