Çocuklara kitap okumayı, araştırmayı, sorgulamayı öğretmek lazım, hepimizin çabası daha etkin, başarılı, araştırmacı, görgülü bireyler yetiştirmek değil mi? Italo Calvino’nun şu sözü dikkate almaya değer: “Hangi liman büyük bir kütüphaneden daha güvenli bir biçimde açar sana kollarını?”. Henüz bir deneyimleri yoksa çocuklarınızı kütüphaneyle tanıştırın😊 Her ilde halk, üniversite, belediye kütüphaneleri mevcut. Araştırın ve çocuklarınızla ziyaret edin, çocuklarınıza yeni bir dünyanın kapılarını açın! İstanbul Kütüphaneleri listemizin ilk sırasında yer alanlar burada.
İstanbul Kütüphaneleri
Atatürk Kitaplığı
Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, Miralay Şefikbey Sk. No:6, Beyoğlu
Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak halka ve özel araştırmacılara hizmet veren Atatürk Kitaplığı, Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerinden. Bu kütüphane ilköğretimden üniversite öğrencilerine, akademisyenlerden uluslararası araştırmacılara kadar çok geniş kitlelere hizmet veriyor. Kütüphane’de 50.000’e yakın çeşitli yazma, albüm, atlas-harita, takvim, salname, kartpostal, ayrıca gazete, Atatürk, İstanbul, başvuru gibi özel koleksiyonları bulunmakta. Kütüphane 7 gün 24 saat açık.
Beyazıt Devlet Kütüphanesi
Adres: Beyazıt Mh., Çadırcılar Cd. No:4, Fatih
24 Haziran 1884 tarihinde, Beyazıt Külliyesi’nin İmaret kısmında hizmete açılan bu kütüphane ülkemizde devlet eliyle kurulan ilk kütüphane olma özelliğini taşıyor. Sultan II. Beyazıt tarafından 1501-1506 yılları arasında yaptırılan, 17 kubbeli imaretin 6 kubbeli bölümü, zamanın padişahı II. Abdülhamit’in direktifleri ile restore ettirilerek “Kütüphane-i Umûmî-i Osmanî” olarak hizmete açılmış. Kütüphane 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi
Adres: Meşrutiyet Caddesi No.47 Tepebaşı- Beyoğlu
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nin temel amacı İstanbul’la ilgili herhangi bir konuda çalışma yapmak isteyenlere kaynak sağlamak. Kütüphane çalışma saatleri: Pazartesi- Cuma 09.00- 17.30 Çarşamba 09.00- 20.00 Cumartesi 10.30- 17.00
İdris Güllüce Kütüphanesi
Adres: Aydınlı Yolu Cad., Sanayi Sit. Karşısı No:20, 34947 İçmeler, Tuzla
2006 yılında açılan kütüphane modern mimari örnek alınarak inşa edilmiş olup, üç katlı. Birinci kat referans kaynakları, psikoloji ve din; ikinci kat toplum bilimleri, edebiyat ve sanat, üçüncü kat ise edebiyat, tarih ve biyografi konulu kitaplara ayrılmış. Kütüphaneler öğrenciler için bir hazine, değerini bilmek gerekiyor. Kütüphane hafta içi 09:00- 20:00, hafta sonu 09:30- 18:00 saatleri arası hizmet veriyor.
Yapı Kredi Sermet Çifter Araştırma Kütüphanesi
Adres: İstiklal Caddesi No: 161 Kat: 5 Beyoğlu
Edebiyat, tarih ve sanat alanlarında önemli bir koleksiyona sahip olan bu ihtisas kütüphanesi, Galatasaray’daki yerine 1992’de taşınmış. Kütüphanede Prof. M. Fuat Köprülü, Prof. Cavit Baysun, Falih Rıfkı Atay, Hamdullah Suphi Tanrıöver, İsmail Hikmet Ertaylan, Küçük Sait Paşa, Şevket Rado, Vedat Nedim Tör, Yaşar Nabi Nayır ve Yahya Kemal Beyatlı gibi fikir ve bilim adamlarının koleksiyonları araştırmacıların hizmetine sunuluyor. Kütüphane çalışma saatleri; Pazartesi-Cuma 10:00-17:30
Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi
Adres: Alemdar Mah. Gülhane Parkı içi, Alay Köşkü, Fatih
Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi 12 Kasım 2011 yılında açılmış. Kütüphanede 1000’i aşkın yazar, 9000 kitap, 33 ayrı yazarın 100’ü aşkın eşyası-belgesi mevcut. Çalışma saatler; Pazartesi-Cumartesi:08:30 -20:30.
İstanbul Modern Kütüphanesi
Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4, Beyoğlu
İstanbul Modern Kütüphane, ziyaretçilere ve araştırmacılara modern ve çağdaş sanat hakkında kaynak sunuyor. Kütüphane koleksiyonunda güncel olarak Türkçe ve yabancı dillerde 11.500 kitap ve 24 süreli yayın aboneliği bulunuyor. Çalışma saatleri; Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi, Pazar 10.00-18.00, Perşembe 10.00-20.00, Pazartesi kapalı.
Çocuklarınıza kitap okumayı sevdirin!
* Fotoğraf Kaynakları: Adı geçen kütüphanelerin web siteleri ve/veya sosyal medya hesaplarından alınmıştır.
Hayat Sorgusu sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Yorum Yapın